Joik, ur og dame på lur

Programmet er produsert i samarbeid med Rikskonsertene, og de sier blant annet dette om produksjonen:

Hildegunn og Frode lager helt ny musikk av gamle instrumenter og tradisjoner. Først og fremst tar de utgangspunkt i vår egen nærhet, men henter også gjerne inspirasjon fra andre deler av verden.

Kanskje får du oppleve verdens eldste musikkinstrument, kanskje lærer du å joike, og hva er egentlig en lur?

Du får elementer av verdensmusikk, jazz og elektronika. En særdeles spennende duo med et meditativt, suggererende, vakkert og rått lydbilde.

Vi har vanligvis med oss alt teknisk utstyr. Dersom det er snakk om arrangementer som krever lokalt utstyr, finnes teknisk info lenger ned på denne siden.

Produksjonen ble i april 2012 kåret til den beste produksjonen innen Den kulturelle skolesekken i Nord-Trøndelag.

Frode Fjellheim

Musiker, komponist, arrangør, produsent og pedagog. Utdannet ved Trøndelag Musikkonservatorium i Trondheim. Han har medvirket i en rekke produksjoner ved Trøndelag Teater og Rikskonsertene. Han har skrevet bestillingsverk til bl.a. Festspillene i Nord-Norge (2000), Telemarkfestivalen, Vinterfestuka i Narvik og Osafestivalen. Siden 1997 har han komponert musikk for dokumentarer og serier på NRK og en rekke kortfilmer. På 1990-tallet startet han Jazz Joik Ensemble – som seinere skiftet navn til Transjoik. Bandet har gitt ut fem album, i tillegg til at Fjellheim selv har gitt ut tre soloalbum. Fjellheim driver et eget plateselskap: Vuelie.no. Fra høsten 2010 ansatt som professor i musikk ved HiNT, nå Nord Universitet. Han har komponert åpningslåten til Disney-filmen Frost (Frozen), 2013.

Hildegunn Øiseth

er en bereist improvisasjonsmusiker bosatt i Trondheim. Trompetisten er ofte å høre sammen med Trondheim Jazzorkester eller Marilyn Mazur’s Shamania. Hun turnerer også med egen band som f.eks jazzkvartett eller med de større konstellasjonene som Sharaka Ensemble og Rabalder. Hildegunn har utviklet en egen teknikk og et særegent uttrykk for tradisjonsinstrumentene bukkehorn og neverlur. Hun bruker i tillegg ofte sin egen stemme som instrument, og tidvis også det arabiske blåseinstrumentet duduk. Etter utdannelsen på Ingesunds Musikhögskola ble Hildegunn Øiseth ansatt i Bohuslän Big Band. Hun turnerte med dem gjennom hele 90-tallet, samtidig som hun utviklet sin egen måte å spille på med elektroniske effekter. Lengselen etter å utforske ulike kulturer førte henne senere til et frilansliv i sørlige Afrika. Videre har hennes reiser særlig i Asia og i Midtøsten vært en stor inspirasjonskilde både som musiker og komponist.

Teknisk info for arrangører – dersom vi ikke har med eget utstyr;